1. اخبار دانشکده
  2. تشکل های دانشجویی
  3. جلسات دفاع
  4. رویدادهای فرهنگی
next
prev

images

 

برای آموزش حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست به کودکان، می توان نکات زیر را در نظر گرفت:

  1. 1. الگوی خوبی باشیم. کودکان تربیت رفتاری دارند نه کلامی.
  2. 2. کتاب بهترین دوست فرزند شماست. کتاب های با موضوع محیط زیست برای کودک بخوانیم.
  3. 3. تماشای انیمیشن هایی با موضوع حفاظت از محیط زیست و حیوانات.
  4. 4. ﺻﺮﻓﻪﺟﻮﯾﯽ در ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ مانند آب و گاز و کاغذ و سوخت با توضیح این که این منابع برگشت پذیر نیستند.
  5. 5. خرید کیسه های پارچه ای کودکانه بجای کیسه های پلاستیکی و تهیه قمقمه آب فلزی.
  6. 6. بردن کودک به طبیعت و آموزش جمع آوری زباله های خود و پاکسازی محیط اطراف.
  7. 7. آموزش باغبانی، هدیه دادن گلدان و محول کردن مسئولیت نگهداری آن به کودک.
  8. 8. ﺣﻔﻆ و ﻣﺮاﻗﺒﺖ از ﺟﺎﻧﻮران و محبت به آن ها و ﻏﺬا دادن ﺑﻪ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن و ﺣﯿﻮاﻧﺎت معمولا برای اغلب کودکان جذاب است و با تکیه به این علاقه می توان کودک را به محیط زیست علاقمند کرد.
  9. 9. با استفاده از مواد و وسایل دورریز مانند پلاستیک یا کاغذهای باطله در تهیه کاردستی، مفهوم بازیافت و استفاده مجدد را به کودک آموزش دهیم.
  10. 10. به کودک آموزش دهیم در صورت روشن کردن آتش در طبیعت، حتما دور آن را سنگ چین می کنیم و بعد از استفاده، آن را خاموش می کنیم.
  11. 11. به کودک بیاموزیم با خارج شدن از اتاق، چراغ را خاموش کند و هنگام مسواک زدن و شستن دست ها شیر آب را ببندد.
  12. 12. به کودک روند تولید مداد و کاغذ را توضیح دهیم و اگر کودک مداد، دفتر و سایر مواد مصرفی اش را بهینه و بدون هدر دادن استفاده کرد، او را تشویق کنیم.

ﺗﺠﺎرب ﺟﻬﺎنی ﻧﺸﺎن ﻣیدﻫﺪ که ﻧﻬﺎدﯾﻨﻪ ﺷﺪن رﻓﺘﺎرﻫﺎ و ﻫﻨﺠﺎرﻫﺎي ﺻﺤﯿﺢ در ﻫﻤﻪي ﻣﻮﺿـﻮﻋﺎت اﺟﺘﻤـﺎعی، ﺑﻪوﯾژه در ﺷﯿﻮه ي ﺑﺮﺧﻮرد و رﻓﺘﺎر ﺑﺎ ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺖ و ﻃﺒﯿﻌﺖ، از ﺳﻨﯿﻦکودکی و ﺑﺎ فراهم آوردن ﺷﺮاﯾطی کـﻪ ﻋﺸـﻖ و ﻋﻼﻗﻪ را ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺧﻮدانگیخته در آﻧﻬﺎ اﯾﺠﺎد کند، رخ ﻣیدﻫﺪ. ازاﯾﻦرو ﻻزم اﺳﺖ این آموزش ها از دوران مهدکودک، پیش دبستانی و دبستان در نظام آموزشی قرار گیرد تا ﺑﺎ ﻫﻢ اﻓﺰایی ﺗﻤﺎم ﺗﻼشﻫﺎ و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎ، ﺑﺘﻮاﻧﯿﻢ ﻧﻘﺶﻣﻮﺛﺮي در ﺗﺮﺑﯿﺖ نسلی کارآمد و آﯾﻨﺪه ﺳﺎز اﯾﻔﺎ کنیم.

 

 

WHD

 

زیستگاه مناسب برای انسان از ابتدای زندگی روی زمین بسیار مهم بوده و برای رسیدن به آن تلاش های بسیاری کرده است. زیستگاه مناسب جایی است که شامل دسترسی به غذا، آب و هوا، سرپناه، حمل و نقل، بهداشت، آموزش، امنیت و . . . باشد.

در سال ۱۹۸۵ سازمان ملل متحد، اولین دوشنبه اکتبر هرسال را بعنوان روز جهانی زیستگاه نامگذاری کرده است. دلیل اصلی این نامگذاری، تاملی بر وضعیت شهرها و حق اساسی همه انسان‌ها برای دسترسی به محل زندگی مناسب عنوان شده است. در بیانیه سازمان ملل متحد که به مناسبت این روز منتشر شده، چنین می خوانیم:« این روز به منظور یادآوری جهانی است که همه ما قدرت و مسئولیت شکل دادن به آینده شهرهایمان را داریم.».

با گسترش سبک زندگی شهر نشینی و نابودی روزانه روستاها و رشد عجیب جمعیت انسانها، شاهد هستیم که نه تنها زیستگاه انسانها با مخاطرات و بحران های جدی روبرو شده، بلکه با تجاوز به حریم دیگر موجودات زنده، موجب برهم زدن نظم اکوسیستم و نابودی برخی گونه های حیات وحش نیز شده است. تجاوز به حریم جنگلها و حیات وحش موجب شده تا ساکنین آن محکوم به همزیستی غیر مسالمت آمیز با انسان در یک بستر شوند. به دنبال این اتفاق، شاهد ظهور و شیوع بیماری های مشترک انسان و حیوان هستیم .کرونا، آنفولانزای مرغی و …. گویای این واقعیت تلخ است که بشر به بهانه زیست و رفاه بیشتر، زیست و رفاه خود و سایر موجودات کره خاکی را به درد سر انداخته و در کنار انقراض گونه های مختلف گیاهی و جانوری خود را نیز در معرض بیماری های هولناک قرار داده است. رشد فزاینده جمعیت انسانها به حدی بوده است که برای تامین مسکن، شاهد جاده کشی های غیر اصولی و در تضاد با اصول زیست محیطی در کوه‌ها و جنگل های بکر هستیم. ما فراموش کرده ایم زیاده خواهی بشر در قرن گذشته مهمترین  عاملی  است که زیستگاه های همه ی موجود زنده را تهدید می کند. زمان آن رسیده که اگرچه اولین دوشنبه اکتبر هر سال، رفاه بیشتر برای جامعه شهری و روستایی را یادآور می شویم اما باید به این باور نیز برسیم که این تصمیم تنها در گرو احترام به قوانین طبیعت میسر خواهد بود. باور کنیم که دست درازی به نظام طبیعت نه تنها رفاه را برای جامعه بشری به ارمغان نمی آورد، بلکه بطور قطع با گذر زمان، رفاه بدست آمده نیز از دسترس خارج خواهد شد و سرنوشت بشر دست کمی از بلایی که انسان بر سر طبیعت آورده، نخواهد داشت. انسان چاره ای جز سر تعظیم فرود آوردن به نظام هستی و مماشات با طبیعت ندارد. این کره خاکی به تمامی ساکنان آن تعلق دارد و بشر برای ادامه حیات خود باید فکر اساسی برای بقای زیستگاه تمامی ساکنان آن داشته باشد تا در سایه این مماشات خود نیز از بلایی که پیش رو دارد، در امان بماند.

روز جهانی حفاظت از لایه ازون

۱۶ سپتامبر برابر با ۲۵ شهریور از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی حفاظت از لایه ازون تعیین شد. این نامگذاری بزرگداشتی است برای پیمان مونترال که بر اساس آن کشورها متعهد شدند تا برای حفاظت از لایه اوزون اقدام کرده و با همدیگر همکاری کنند.

این پروتکل برای حفظ لایه‌ ازن در سال ۱۹۸۷ در شهر مونترال به تصویب رساندند و تا به حال بیش از ۱۹۰ کشور این پروتکل را امضاء کرده اند. مفاد این سند باعث کاهش میزان آلاینده های مخرب لایه ازون می‌شود.

اکثر مواد تخریب کننده ازون ساخته شده توسط انسان، تولیدکننده های قوی گازهای گلخانه ای هستند. برخی از آنها دارای اثر گرمایش کره زمین تا ۱۴ هزار برابر قوی تر از دی اکسیدکربن (CO۲)- گاز اصلی گلخانه‌ای- هستند، بنابراین حذف مواد تخریب کننده ازون مانند هیدروکلروفلوئوروکربن ها و کلروفلوئوروکربن ها نیز سهم مثبت و قابل توجهی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی خواهند داشت.

از سوی دیگر، حذف جهانی این مواد منجر به افزایش زیادی در استفاده از انواع دیگر گازها شده تا جایگزینی برای مواد نابودکننده ازون باشد. این گازهای جدید به لایه ازون آسیب نمی‌رسانند، اما اثر قابل توجهی بر گرمایش جهانی دارند، بنابراین در سال ۲۰۱۶، طرفین پروتکل مونترال توافق کردند که رایج ترین نوع گاز F، هیدروفلوروکربن ها (HFC) را به لیست مواد کنترل شده اضافه کنند.

طی ۳۰ سال گذشته انسان‌ها با منع استفاده از برخی مواد شیمیایی در جلوگیری از آسیب به لایه ازون پیشرفت هایی داشته اند، اما برای محافظت و بازیابی سپر جوی که در استراتوسفر حدود ۹ تا ۱۸ مایلی (۱۵ تا ۳۰ کیلومتری) سطح زمین قرار دارد، کارهای بیشتری باید انجام شود...

بسم الله الرحمن الرحیم

 

دانشجویان عزیز و همکاران گرامی

فرارسیدن ماه مهر و آغاز بهار علم و دانش و تقارن آن با هفته دفاع مقدس که الهام بخش مجاهدت در عرصه­ های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی است را تبریک عرض می­ نماییم. حضورتان را در دانشگاه بلند آوازه فردوسی مشهد گرامی داشته و از اینکه در کنار یکایک شما این مسیر مقدس و معنوی را می­ پیماییم افتخار نموده و آن را مایه دلگرمی و اطمینان خاطر می­ دانیم. بدون شک عزت و آبادانی میهن اسلامی در گرو تلاش ­های مجدانه و بی­ شائبه شما عزیزان می­ باشد. از خداوند متعال توفیق خدمت در پرتوی انوار قدسی حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام را خواستاریم .

هیئت رئیسه دانشگاه فردوسی مشهد

 

12309808 sal

amozesh dar tabiat3

آموزش در طبیعت

tashakolha

تشکل های دانشجویی

tor majazi2

تور مجازی دانشکده

20230610 134325 370304960

تقویم محیط‌زیستی