1. اخبار دانشکده
  3. جلسات دفاع
  4. رویدادهای فرهنگی

images

برای آموزش حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست به کودکان، می توان نکات زیر را در نظر گرفت:

1. 1. الگوی خوبی باشیم. کودکان تربیت رفتاری دارند نه کلامی.
  2. 2. کتاب بهترین دوست فرزند شماست. کتاب های با موضوع محیط زیست برای کودک بخوانیم.
  3. 3. تماشای انیمیشن هایی با موضوع حفاظت از محیط زیست و حیوانات.
  4. 4. ﺻﺮﻓﻪﺟﻮﯾﯽ در ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﯿﻌﯽ مانند آب و گاز و کاغذ و سوخت با توضیح این که این منابع برگشت پذیر نیستند.
  5. 5. خرید کیسه های پارچه ای کودکانه بجای کیسه های پلاستیکی و تهیه قمقمه آب فلزی.
  6. 6. بردن کودک به طبیعت و آموزش جمع آوری زباله های خود و پاکسازی محیط اطراف.
  7. 7. آموزش باغبانی، هدیه دادن گلدان و محول کردن مسئولیت نگهداری آن به کودک.
  8. 8. ﺣﻔﻆ و ﻣﺮاﻗﺒﺖ از ﺟﺎﻧﻮران و محبت به آن ها و ﻏﺬا دادن ﺑﻪ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن و ﺣﯿﻮاﻧﺎت معمولا برای اغلب کودکان جذاب است و با تکیه به این علاقه می توان کودک را به محیط زیست علاقمند کرد.
  9. 9. با استفاده از مواد و وسایل دورریز مانند پلاستیک یا کاغذهای باطله در تهیه کاردستی، مفهوم بازیافت و استفاده مجدد را به کودک آموزش دهیم.
  10. 10. به کودک آموزش دهیم در صورت روشن کردن آتش در طبیعت، حتما دور آن را سنگ چین می کنیم و بعد از استفاده، آن را خاموش می کنیم.
  11. 11. به کودک بیاموزیم با خارج شدن از اتاق، چراغ را خاموش کند و هنگام مسواک زدن و شستن دست ها شیر آب را ببندد.
  12. 12. به کودک روند تولید مداد و کاغذ را توضیح دهیم و اگر کودک مداد، دفتر و سایر مواد مصرفی اش را بهینه و بدون هدر دادن استفاده کرد، او را تشویق کنیم.

ﺗﺠﺎرب ﺟﻬﺎنی ﻧﺸﺎن ﻣیدﻫﺪ که ﻧﻬﺎدﯾﻨﻪ ﺷﺪن رﻓﺘﺎرﻫﺎ و ﻫﻨﺠﺎرﻫﺎي ﺻﺤﯿﺢ در ﻫﻤﻪي ﻣﻮﺿـﻮﻋﺎت اﺟﺘﻤـﺎعی، ﺑﻪوﯾژه در ﺷﯿﻮه ي ﺑﺮﺧﻮرد و رﻓﺘﺎر ﺑﺎ ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺖ و ﻃﺒﯿﻌﺖ، از ﺳﻨﯿﻦکودکی و ﺑﺎ فراهم آوردن ﺷﺮاﯾطی کـﻪ ﻋﺸـﻖ و ﻋﻼﻗﻪ را ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺧﻮدانگیخته در آﻧﻬﺎ اﯾﺠﺎد کند، رخ ﻣیدﻫﺪ. ازاﯾﻦرو ﻻزم اﺳﺖ این آموزش ها از دوران مهدکودک، پیش دبستانی و دبستان در نظام آموزشی قرار گیرد تا ﺑﺎ ﻫﻢ اﻓﺰایی ﺗﻤﺎم ﺗﻼشﻫﺎ و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎ، ﺑﺘﻮاﻧﯿﻢ ﻧﻘﺶﻣﻮﺛﺮي در ﺗﺮﺑﯿﺖ نسلی کارآمد و آﯾﻨﺪه ﺳﺎز اﯾﻔﺎ کنیم.