از سال 1396 با تائید وزارت علوم تحقیقات و فن آوری، گرایش های مرتع و آبخیزداری و مدیریت مناطق خشک و بیابانی در مقطع کارشناسی با هم تلفیق و رشته جدیدی با عنوان مهندسی طبیعت ایجاد شد.

برای تأمین نیروی کارآمد در امور مربوط به اداره مراتع، اراضی بیابانی و آبخیزهای کشور و بهره‎برداری صحیح از منابع تولید علوفه برای تولیدات دامی بیشتر، مدیریت بهینه بیابان و جلوگیری از فرسایش در حوزه‌های آبخیز اعم از بادی، آبی و سیلابی که سبب هدر رفتن خاک و پر شدن مخازن سدها و پیش روی شن‌های روان می‌گردد، لازم است متخصصانی تربیت شوند تا ضمن به‌کارگیری آموخته‌های خود بتوانند برنامه‌ریزی اصولی در جهت نیل به خودکفایی درزمینه مرتع، بیابان و آبخیزداری را به عمل‌آورند. مهندسی طبیعت به مجموعه‌ای از علوم و فنون اطلاق می‌گردد که جهت تربیت افرادی به‌منظور شناخت جوامع گیاهی، عوارض زمین، عوامل اقلیمی، آب‌وخاک، دام و علل تخریب و فرسایش مراتع و آبخیزها، بیابان و اصلاح و توسعه منابع پایه به کار می‌رود. هدف از ایجاد دوره کارشناسی این رشته تربیت کارشناسانی است که با فراگیری دروس مربوطه بتوانند به‌ عنوان کارشناس (مهندس) طبیعت به کار تهیه طرح‌های مرتع، بیابان‌زدایی و آبخیزداری در حوزه‌ها و اجرای این طرح‌ها، همکاری در آموزش و تحقیق در بخش‌های مختلف مربوط به این رشته مشغول گردند.

ادارات منابع طبیعی شهرستان ها، سازمان جنگل ها و مراتع کشور، موسسات تحقیقاتی، سازمان پارک‌ها و فضای سبز، وزارت نیرو، دانشگاه ها و شرکت های مهندسین مشاور از جمله مراکزی هستند که قادر به جذب و بهره گیری از نیروهای متخصص مرتع و آبخیزداری می باشند. دانش آموختگان این رشته همچنین می توانند در سازمان های بین المللی نظیر UNDP و UNEP مشغول به فعالیت شوند.

اولین گروه دانشجويان كارشناسي ارشد در رشته مرتعداري از ابتداي نيمسال اول سال تحصيلي 90 – 89 و اولین گروه دانشجویان کارشناسی ارشد آبخیزداری از ابتداي نيمسال اول سال تحصيلي 93-92 در اين دانشكده مشغول به تحصيل شده اند.

در حال حاضر 38 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در 4رشته/ گرایش علوم و مهندسی آبخیز گرایش حفاظت آب و خاک، علوم و مهندسی آبخیز گرایش سیلاب و رودخانه، علوم و مهندسی مرتع گرایش گیاهان دارویی و صنعتی و علوم و مهندسی مرتع گرایش اصلاح و احیای مرتع مشغول به تحصیل می باشند.

پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در 2رشته ی علوم و مهندسی آبخیز با گرایش حفاظت آب و خاک از نیمسال اول 1400-1399 و در رشته احیای اکوسیستم از نیمسال اول 1403-1402 انجام می شود. در حال حاضر 19دانشجو در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند.

amozesh dar tabiat3

آموزش در طبیعت

tashakolha

تشکل های دانشجویی

tor majazi2

تور مجازی دانشکده

20230610 134325 370304960

تقویم محیط‌زیستی