- اخبار دانشکده
- تشکل های دانشجویی
- جلسات دفاع
- رویدادهای فرهنگی
- توضیحات
- دسته: Uncategorised
- تعداد بازدید: 1054
آخرین بررسیهای اعلام شده از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری نشان از شناسایی دستکم ۳۰ کانون تحت تاثیر فرسایش بادی با سطحی معادل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار در خراسان رضوی دارد که تا پیش از این مطالعات، گمان می رفت شمار آنها تنها ۱۶ کانون با گستره یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار باشد.
منشاء افزایش حجم ریزگردها در هوای مشهد در پانزدهمین روز مرداد، فعال شدن ۲ کانون خارجی قره قوم در ترکمنستان و هرات در افغانستان بوده است و به تبع فعالیت این کانونهای خارجی و تبعات ناشی از آن، کانون های داخلی استان و وزش باد، منجر به گرد و غبار و آلودگی هوای کلانشهر مشهد شده است.
شاخص کیفیت هوا" (AQI)، فاکتوری برای تعیین کیفیت هوای روزانه در شهرها و نقاط مختلف جهان است و نشان میدهد که هوا با در نظر گرفتن حجم آلایندههای گوناگون در هر روز، تا چه اندازه تمیز یا آلوده است و هر میزان آلودگی چه تاثیری بر سلامت کلی افراد دارد.
شاخص کیفیت هوا در جدول "سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده" (EPA) به چندین سطح دستهبندی میشود:
شاخص کیفیت هوای صفر تا ۵۰ که "پاک" در نظر گرفته می شود. کیفیت هوا رضایت بخش در نظر گرفته می شود و آلودگی هوا خطر کمی برای سلامتی داشته یا خطری ندارد.
شاخص کیفیت هوای ۵۱ تا ۱۰۰ که "سالم" در نظر گرفته می شود. کیفیت هوا قابل قبول است. با این حال ممکن است برای تعداد بسیار کمی از افراد یک نگرانی متوسط سلامتی وجود داشته باشد. به عنوان مثال، افرادی که به طور غیرعادی به ازن حساس هستند ممکن است برخی از علائم تنفسی را تجربه کنند.
شاخص ۱۰۱ تا ۱۵۰ که "ناسالم برای گروه های حساس" در نظر گرفته می شود. عموم مردم در این محدوده از شاخص کیفیت هوا به احتمال زیاد تحت تاثیر قرار نمی گیرند و بیشتر افراد مبتلا به بیماری ریوی، سالمندان و کودکان در معرض خطر هستند.
شاخص ۱۵۱ تا ۲۰۰ که "ناسالم " در نظر گرفته می شود. همه افراد ممکن است برخی از اثرات نامطلوب مرتبط با سلامتی را تجربه کنند. با این حال اعضای گروه های حساس ممکن است عوارض جدی تری را داشته باشند.
شاخص ۲۰۱ تا ۳۰۰ که"بسیار ناسالم " در نظر گرفته می شود. این یک هشدار سلامتی است که ممکن است عوارض جدی برای سلامتی همه افراد داشته باشد.
شاخص بیشتر از ۳۰۰ که "خطرناک " در نظر گرفته می شود. شرایط به نحوی است که کلیه افراد جامعه می بایست از قرارگرفتن در هوای آزاد خودداری نمايند و یا حتی الامکان شهر را ترک کنند. این شاخص باعث صدور هشدارهای بهداشتی جدی برای سلامت همه و اعلام وضع اضطراری می شود. در این وضعیت احتمالا تمام افراد جامعه تحت تاثیر قرار میگیرند.
به طور کلی در صورتیکه AQI از ١٠٠ بالاتر رفت نشان دهنده هوای ناسالم است، به خصوص اگر هوا آفتابی باشد. در این روزها اگر به علائمی مثل سنگینی قفسه سینه، سوزش چشم یا سرفه دچار شدید خودتان را از هوای آلوده دور نگه دارید و اقدامات زیر را انجام دهید:
حتی المقدور در طول روزهایی که میزان آلودگی هوا بالاست از هرگونه تردد در سطح شهر خودداری کنید و در خانه بمانید. میزان بسیاری از آلاینده هوا در داخل خانه کمتر از خارج خانه است.
اگر مجبورید از خانه خارج شوید، کارهای خود را به سرعت انجام داده و کمتر در معرض هوای آلوده قرار گیرید.
در شرایط آلودگی هوا از ورزش یا فعالیت جسمی شدید در خارج خانه اجتناب کنید؛ هرچه سریع تر تنفس کنید، هوای آلوده بیشتری را وارد ریههای خود میکنید.
برای آگاهی از وضعیت کیفیت هوا، می توانید به سایت مرکز پایش آلاینده های زیست محیطی مشهد مراجعه نمایید.
- توضیحات
- دسته: Uncategorised
- تعداد بازدید: 1150
طبق تعریف FAO مناطقی که حداقل تاج پوششی آن ۱۰% به بالا باشد جنگل به حساب می آید.با این تعریف، ایران حدود ۱۱ میلیون هکتار جنگل دارد که ۸/۸ درصد از مساحت ایران است.بررسی عکس های هوایی دوره 50 ساله 1334 تا 1386 توسط سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نشان می دهد که به طور متوسط سالانه 2867 هکتار از جنگل های شمال ایران تخریب شده است. در صورتیکه این روند ادامه پیدا کند تا پنجاه سال آینده در بسیاری از نقاط شمال ایران آثاری از جنگل های بازمانده از دوران سوم زمین شناسی بجا نخواهد ماند.
برای مبازره با این امر علاوه بر ضرورت اتخاذ سیاست ها و برنامه ریزی های مناسب در دستگاههای دولتی که در این زمینه نقش مهمی دارند، اصلاح رفتارهای نادرست ناشی از عدم آگاهی و آموزش نیز اهمیت حیاتی داشته، چرا که ناآگاهی شهروندان، تیشه ای است که متاسفانه به جان جنگل های کشور افتاده است . آﻣﺎرﻫﺎ ﻧﺸﺎن ﻣیدﻫﺪ 95 درصد از آتش سوزی ها ریشه در خطای انسانی دارد.
مشکلات دیگری که نفس جنگل ها را به شماره انداخته است؛ تغییر کاربری، ویلاسازی، قاچاق چوب و بهره برداری بی رویه است که البته تغییر این روند، از سویی اقدامات قاطع دولت و وضع قوانین روشن، شفاف و بازدارنده از سوی مجلس و از دیگر سو، مشارکت اجتماعی، فرهنگی و عزم فراگیر ملی را میطلبد.
به همین مناسبت ۸مردادماه به عنوان روز ملی جنگل نامگذاری شده است.
بیایید باهم در حفظ این سرمایه خدادادی و رمز حیات در سیاره زمین کوشا باشیم.
و یادمان باشد:
نگذاریم بمیرد جنگل
که جهان خواهد مرد
مرگ هر بوته سبز
مرگ ما انسانهاست...
یاد من باشد
کاری نکنم که به قانون زمین بر بخورد
- توضیحات
- دسته: Uncategorised
- تعداد بازدید: 1801
شانزدهم جولای ( روز جهانی مار ) نام گرفته است.هم اکنون حدود 3458 گونه مار در دنیا شناسایی شده است ، از مارهای مناطق سردسیر شمال کانادا گرفته تا جنگل های انبوه و مرطوب استوایی و حتی دریاها و اقیانوس های زمین با اندازه ها و رنگ های مختلف و متفاوت . مارها شکارچیان بسیار موثری هستند و نقشی حیاتی در حفظ تعادل طبیعت در هر یک از این حوزه ها ایفا می کنند.
برخی از این مارها جثه ای به کوچکی یک کرم خاکی دارند و طول برخی از آن ها تا ۹ متر می رسد . ۳۷۵ نوع از مارهای کشف شده سمی هستند ، ولی فقط شمار اندکی از آن ها برای انسان می توانند خطر آفرین باشند باشند .
- توضیحات
- دسته: Uncategorised
- تعداد بازدید: 1732
۱۳تیرماه روز ملی دماوند
برای ایرانیان دماوند نه فقط یک کوه و بلندترین قله که شکوه و عظمت است. این کوه در اساطیر ایران جایگاه خاصی دارد و مظهر و نماد پایداری و استواری ست. دماوند چنان اهمیتی دارد که کوه دماوند در تاریخ سیزدهم تیرماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملّی ایران ثبت گردید.
دماوند کوهی در شمال ایران است و یکی از دلایل اهمیتش ارتفاع ۵۶۱۰ متریش است که آن را تبدیل به بلندترین کوه ایران و خاورمیانه و بلندترین کوه آتشفشانی آسیا کرده است. این کوه در جنوب دریای خزر در ۶۹ کیلومتری شمال شرقی تهران و ۲۶ کیلومتری شمال غربی شهر دماوند قرار دارد. دماوند آتش فشان مطبق و نیمه فعال است که چندین چشمه گوگردی و چشمه های آب گرم، نیمه فعال بودن این آتشفشان را برایمان ثابت می کنند. این کوه حدود ۳۸۵۰۰ سال قبل تشکیل شده و بیشترین فعالیت های آتش فشانی اش مربوط به ۱۰۰ هزار سال قبل بود که باعث شکل گیریش شد.
دهانه آتش فشان این کوه حدود ۴۰۰ متر قطر دارد و روی آن را دریاچه یخ زده ای پوشانده است. در قله این کوه در پهلوهای شمالی و جنوبی نشانه هایی از دهانه های قدیمی و کاسه های آتشفشانی هم دیده می شود و قطر کاسه شمالی آن ۹ کیلومتر است. در ارتفاعات دماوند در فصل تابستان دمای هوا یک تا ۲ درجه زیر صفر و در زمستان ۶۰ درجه زیر صفر است.
- توضیحات
- دسته: Uncategorised
- تعداد بازدید: 1689
23تیرماه روز آگاهی در مورد کوسه ها
کوسه یکی از آبزیان نسبتاً بزرگ است. اقیانوسها بیش از ۲۰ هزار گونه از ماهیها را در خود جای دادهاند که از این تعداد نزدیک به ۳۷۰ گونه، کوسه هستند.این شکارچیان حیرتانگیز با خوردن موجودات ضعیف و زخمی، در بالای چرخه غذایی دریایی قرار میگیرند. آنها با این کار به حفظ تعادل در سیستم طبیعت کمک میکنند.کوسه یکی از نادرترین شکارچیان کره زمین است. اغلب مردم تصور می کنند که کوسه ماهیان، به عنوان تهدید اصلی برای انسان در دریا محسوب می شوند، اما باید تاکید کرد که تنها ۲۰ گونه از تعداد ۳۴۶ گونه کوسه ماهیان متعلق به ۲۵ خانواده شناسایی شده در دنیا، مهاجم بوده و در فهرست جانوران خطرناک دریایی قرار دارند. ولی تاکنون بر اساس گزارش ها و مستندات موجود در خصوص حمله آنها به انسان، فقط ۴ گونه از این فهرست برای انسان خطر آفرین اعلام شده است. این آبزیان زیبا و سلاطین اقیانوسها منبعی پر درآمد نیز برای صنعت اکوتوریسم غواصی میباشند.