روز بدون پلاستیک

درجهت آگاهی بخشی درباره مضررات استفاده از کیسه های پلاستیکی برای زیست بوم در کره‌ی زمین این روز از طرف سازمان محیط زیست جهانی روز بدون پلاستیک نامیده شده است.

روز ۲۱ تیر ماه (۱۲ جولای) با شعار : (هر روز یک نایلون کمتر) به منظور فرهنگ‌سازی شهروندان جهت استفاده از نایلون‌های پلاستیکی از سوی  سازمان محیط زیست جهانی به نام روز جهانی بدون پلاستیک نامگذاری شده است. می‌توان گفت امروزه استفاده از کیسه‌های پلاستیکی تقریبا با زندگی مردم عجین شده است، هر کیسه پلاستیکی با عمر متوسط ۱۲ دقیقه بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان برای بازیافت نیاز دارد.

در دنیا در هر دقیقه یک میلیون کیسه پلاستیکی یک بار مصرف استفاده می‌شود، در ایران روزانه ۳۰۰۰ تن و سالانه بیش از ۱ میلیون تن کیسه پلاستیکی تولید می‌شود که نسبت به طول عمری که دارند صدها سال در طبیعت باقی می‌مانند. پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۵۰،مقدار پلاستیک‌ها در اقیانوس‌ها بیشتر از ماهی‌ها خواهد بود.

معایب جبران ناپذیر کیسه‌های پلاستیکی

• تاثیر منفی بر زندگی دریایی.
  • برای تولید آن‌ها از نفت و گاز طبیعی استفاده می‌شود که این منابع جز منابع تجدید ناپذیر هستند.
  • با سوختن این کیسه‌ها دود و گاز سمی در هوا آزاد می‌شود که صد البته برای لایه‌ی اوزون مضر می‌باشد.
  • بازیافت آن‌ها کار آسانی نیست و موجب به هدر رفتن میزان زیادی آب، در این بحران کم آبی می‌شود.
  • برای تجزیه به زمانی حدود ۴۰۰ الی ۱۰۰۰ سال نیاز دارند.
  • باعث ایجاد منظره‌ای زننده در طبیعت می‌شوند.
  • تولید آن‌ها سالانه بیش از ۱۰۰۰ کیلوگرم کربن در هوا منتشر می‌کنند.
  • محل انباشت این زباله‌ها در محیط مرطوب تبدیل به محل زندگی حشراتی مثل مالاریا می‌شود.