مطالب

گروه مرتع و آبخيزداري

هدف از تشکیل دوره كارشناسي مهندسي منابع طبيعي- مرتع و آبخيزداري، تربيت افراد متخصص در زمينه مديريت مراتع و مديريت جامع حوضه¬هاي آبخيز كشور است. با توجه به نياز روز افزون كشور به منابع پروتئيني و نظر به اينكه وضعيت اقتصادي و معيشت روستائيان و عشاير كشور در ارتباط مستقيم با مراتع است، به تربيت متخصصاني نیاز است كه ضمن استفاده از تجربيات بومي، با استفاده از تكنولوژي¬ها و علم روز مديريت مناسبي را در مراتع كشور اعمال نمایند و ضمن رعايت اصول توسعه پايدار و حفظ منابع اصلي آب و خاك، سبب افزايش راندمان توليد علوفه و ساير استفاده‌هاي چندگانه از مراتع گردند. علاوه بر اين، وقوع سيلاب¬های مخرب و فرسايش شديد اراضي كه ناشي از بهره‌برداري¬هاي نادرست از منابع موجود می¬با¬شد، ایجاب می¬کند که مديريتی سيستمي و جامع در ارتباط با كاربري¬هاي مختلف موجود در یک منطقه وجود داشته باشد.
از ویژگی¬ها و جاذبه¬های بارز این رشته ارتباط نزدیک دانشجویان با محیط¬های¬ طبیعی است، که در طی تحصیل، بصورت بازدید از عرصه¬های طبیعی مناطق کوهستانی، بیابانی و نیمه¬بیابانی داخل استان و یا از طریق بازدیدهای برون استانی انجام می¬شود. دانش‌آموختگان مرتع و آبخيزداري آموزش¬هاي لازم در زمينه اصول حفاظت آب و خاك را فرا می¬گیرند و قادر خواهند بود پروژه¬هاي مديريتي و اجرائي را در خصوص مديريت حوضه¬هاي آبخيز، كاهش سيلاب¬ها و فرسايش خاك ارائه دهند. ادارات منابع طبیعی شهرستان¬ها، سازمان جنگل¬ها و مراتع کشور، موسسات تحقیقاتی، سازمان پارک‌ها و فضای سبز، وزارت نیرو، دانشگاه¬ها و شرکت-های مهندسین مشاور از جمله مراکزی هستند که قادر به جذب و بهره¬گیری از نیروهای متخصص مرتع و آبخیزداری می¬باشند. در اين گروه 130 دانشجوي كارشناسي به تحصيل اشتغال دارند. اولین گروه دانشجويان كارشناسي¬ارشد در رشته مرتعداري از ابتداي نيمسال اول سال تحصيلي 90 – 89 و اولین گروه دانشجویان کارشناسی ارشد آبخیزداری از ابتداي نيمسال اول سال تحصيلي 93-92 در اين دانشكده مشغول به تحصيل شده¬اند و در حال حاضر33  دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مرتعداری و 10دانشجو در مقطع کارشناسی‌ارشد آبخیزداری در این گروه مشغول به تحصیل می‌باشند.

اعضای هیأت علمی گروه مهندسی منابع طبیعی- مرتع و آبخیزداری

دكتر محمد فرزام

دانشیار (مدیر گروه)

دكترکمال الدین ناصری